dijous, 15 de desembre del 2016

Retrats amb bolígraf

Com cada any hem realitzat l'exercici del retrat amb expressions extremes amb bolígraf. Aquests són alguns dels treballs realitzats




aquest curs.

Cantem Àfrica


Cantem Àfrica és un projecte solidari que impulsa l'Associació Afrocatalana d'Acció Solidària i la Fundació Main, entitats implicades en projectes de cooperacó a l'Àfrica i de sensibilització i foment de la interculturalitat, i en Jordi Lluch, músic i director de formacions corals diverses.

El projecte consisteix en unir el cant i Àfrica. Aixó s'ha concretat en un llibret de cançons harmonitzades per a cor les il·lustracions del qual les han realitzat els alumnes d'il·lustració de l'escola. També es faran diferents concerts i activitats a diferents poblacions de Catalunya per tal de sensibilitzar vers la realitat d'alguns infants del continent africà.

El passat dissabte 12 de novembre es va realitzar a l'auditori del Camp Nou la presentació del projecte i el primer concert dels molts que es faran.  Allà la Coral sinfònica de Sabadell va interpretar aquestes cançons africanes i a la vegada es varen projectar les il·lustracions dels  alumnes. Un cop acabat l'acte es va fer un reconeixement a tots els implicats en el projecte inclosos els il·lustradors i professors participants.




diumenge, 23 d’octubre del 2016

Guanyadors de la 5a edició dels premis Eva Toldrà

El passat dijous 13 d'octubre es varen lliurar els premis de la 5a edició dels premis d'Il·lustració Eva Toldrà al casal Marià.

Els guanyadors en cada categoria varen ser:

_Premi EASD d'Olot per a Estela Delgado amb el projecte "Mi primer huerto urbano"


_De forma excepcional aquest any, gràcies a l'editorial Comanegra i la col·laboració de l'Ajuntament d'Olot, s'ha creat una nova categoria dins els Premis Eva Toldrà que tindrà recorregut en els següents anys i que porta per nom: Premi al millor llibre il·lustrat format paper, dotat amb 1.00 euros i l'edició del llibre per part de Comanegra. El jurat va decidir que la guanyadora era Cristina Serrat amb el projecte "Ventanas al mundo" de l'escola Llotja.


_En la categoria general, el segon premi va ser per a Lorena Sánchez amb el llibre Pop-up "Seasons" de l'escola Llotja.


_ Per primer cop en totes les 5 edicions del premi, el guanyador de la categoria general ha estat una alumna de l'EASD d'Olot: Haili Wang amb el projecte "El Rossinyol" de Cristian Andersen.



_El jurat va premiar amb dues mencions especials: "El món del circ" de Belen Refusta de l'EASD Pau Gargallo i "El extrangero" de Célia Gámez de l'EASD Serra i Avella.

També es va presentar la següent edició dels premis amb dues novetats importants:
_Es consolida oficialment el premi millor llibre il·lustrat format paper amb 1000 euros de premi i l'edició del llibre per part de Comanegra.
_Per últim, els premis s'obriran a totes les escoles municipals de Catalunya a part de les que depenien només de la Generalitat.






dimecres, 8 de juny del 2016

Ferran Coll queda 3r als CatsKills d'Il·lustració



En Ferran Coll, alumne de 2n d’il·lustració de l’escola d’art i superior de disseny d’Olot, ha quedat tercer en la classificació de la primera edició del CatSkills d’Il·lustració.

CatSkills és un campionat de formació professional organitzat per l’Escola Illa de Sabadell, i que compta amb la col·laboració de l’APIC, que permet mostrar les habilitats i les competències dels alumnes que hi participen.

Hi varen haver un total de 20 alumnes participants de totes les escoles que imparteixen el Cicle de grau superior d’il·lustració de Catalunya. En aquesta primera edició els alumnes varen haver de dissenyar la portada i contraportada d’un llibre de l’editorial La Galera.


dimarts, 17 de maig del 2016

Tallers d'il·lustració

Pels voltants de la primera quinzena de febrer tots els cicles i estudis superiors de l'escola organitza diferents tallers amb professors i professionals externs. Al cicle d'il·lustració es varen fer els següents tallers i xerrades;

A primer d'il·lustració es va fer un curs de caligrafia amb en Carles Gonzalez ... Els de segon d'il·lustració varen fer un curs d'enquadernació amb en Toni del Molí paperer de la Farga de Banyoles.

Tant primer com segon d'il·lustració varem anar a fer un sketchcrawl per Banyoles. Després varem anar a fer un taller al Molí paperer de la Farga. Allí, ens varen ensenyar les característiques que ha de tenir el paper segons la seva finalitat i com fer paper de forma artesanal.

També hi va haver una xerrada del tatuador Pere Wong on va fer un repàs de la seva trajectòria professional i va donar alguns consells per als estudiants d'il·lustració.

Per últim, va venir el dibuixant i il·lustrador Sagar Fornies, conegut pels seus llibres d'sketch sobre la ciutat de Barcelona i el còmic Barcelona la ciudad de la chatarra, editat per Norma editorial. Va fer una xerrada explicant la seva experiència com a professional i després varem anar a fer un taller d'sketchcrawl pels carrers d'Olot.

Dibuix de Sagar Fornies

Premi swabstairs 2016

El treball "Connexió Natural" de L'alumne de primer d'il·lustració Pol Vaqué ha estat el seleccionat pel jurat de Swabstairs 2016 per decorar les escales de metro de l'estació Sagrada Família de Barcelona. El tema d'aquest any és La ciutat del futur sostenible.
L'alumne explica de la seva obra: "...La tija i el cable estableixen un equilibri entre la natura i la tecnologia, però també actua com a fil conductor que dirigeix a l'espectador cap a la llum i l'aire pur de l'exterior, creant així una metàfora entre la il·lustració i la realitat..."
El proper 3 de juny hi haurà la inauguració. L'obra estarà exposada durant un mes.
Aquesta és una simulació de com quedarà:



Aquests són els treballs dels altres dos seleccionats que no han guanyat: un de l'Alex Vilar i l'altre de la Bruna Arumí.



dijous, 31 de març del 2016

Exposició de llibres acordió al DEMIIM


Fins el divendres 8 d'abril hi ha una exposició al DEMIIM on es pot veure un dels treballs de classe dels alumnes de 2n d'il·lustració.  L'exposició és sobre llibres acordió; Aquest és un format de llibre una mica especial en el qual en lloc de tenir les pàgines per separat com un llibre corrent, té una sola pàgina desplegable que permet donar una continuïtat i unitat a totes les il·lustracions. Aquest exercici es va plantejar com una barreja d'il·lustració, còmic i animació.




dimarts, 23 de febrer del 2016

Pop-up

Els pop-ups (que no s'han de confondre amb pop art), també coneguts com a llibres mòbils, llibres animats i més recentment, amb la denominació anglesa de pop-ups, es tracta, sovint, d’autèntiques obres d’art: petites joies d’artesania que van més enllà del fet literari. I és que en la confecció d’un llibre desplegable no només hi intervenen escriptors i il·lustradors, sinó també la poc coneguda figura de l’enginyer de paper, la persona encarregada de dotar de volum, moviment i profunditat les imatges planes d’un llibre.

Els alumnes de primer d'il·lustració han fet una pàgina de pop-up amb el tema de la cuina moderna  i inspirant-nos en el projecte dels Germans Roca, el Somni. Cada alumnes ha pensat i creat un plat d'alta gastronomia en 3D.

Aquests, encara que costi d'entendre, són alguns dels plats creats en pop-up:





divendres, 22 de gener del 2016

Canson Art School Awards


Bruna Arumí de 1r d'il·lustració ha quedat finalista del concurs "Canson Art School Awards premi façana". En aquest concurs i participen alumnes d'escoles d'art de tot Espanya,  França, Portugal i Bèlgica. Es tracta de decorar la façana del 59Rivoli , edifici situat al centre de París, mitjançant 6 plafons de 9x1,5m.  Els alumnes havien de decorar com volguessin aquests plafons. En total hi varen haver 6 alumnes de l'escola que hi varen participar.

La Bruna va explicar el següent sobre el seu treball:
"Empecé haciendo este dibujo con la idea de que fuera significativo. En el dibujo sale un hombre pasando por la cuerda floja, con el cielo de fondo, ya que el cielo representa paz y serenidad, igual que la cuerda floja que requiere concentración y tranquilidad. Para expresar la armonía que transmite el hombre pasando por la cuerda floja, puse dos pequeños pájaros cada uno en un extremo del palo, que lleva el hombre para mantener el equilibrio, gracias a la armonía con la que el hombre esta atravesando por la cuerda floja, los pájaros se mantienen quietos y tranquilos en su sitio. Los dos pájaros pequeños y el hombre, representan los colores de la bandera de Francia. El primer pájaro es de color azul, eso significa libertad, el hombre que tiene parte del cuerpo blanco significa la igualdad, la igualdad que es lo que tiene que haber en el mundo, i el otro pájaro es de color rojo que significa fraternidad. Con este dibujo quiero que la gente entienda lo importante que es la paz en el mundo y la igualdad. Cada persona pasa por su cuerda floja, y todos juntos tenemos que mantener el mundo sin guerras y sin violencia, y igualdad para todos"


Si voleu veure altres projectes aneu a la següent pàgina: http://www.cansonartschoolawards.com/es/schoolProjects#!